שני סוגי הגריל העיקריים הם גריל פחם וגריל גז. מבחינת נוחות השימוש והתפעול, השליטה על עוצמת האש ועל הטמפרטורה, המהירות והדיוק שבהכנת סוגי מזון שונים, גריל גז הוא המומלץ יותר.

יש כמובן את אלה, שעבורם גריל פחמים הוא הטעם האמיתי כשזה מגיע לעשייה על האש. אך בבחירת גריל גז איכותי לא תרגישו בהבדל , אך תזדקקו קצת ידע בניקוי ותחזוקה אז כאן נתמקד גם וגם אבל בעיקר בגרילי הגז השונים.

פחות נפנוף, פחות ריח של עשן ולפי דפוסי השימוש שלכם בואו נבין מה המנגל הטוב עבורכם…

אנשי המכירות שלנו יסייעו לכם לבחור את הגריל המתאים, לפי השיקולים הבאים:

1 . ממדי הגריל שלנו ומשטח הצלייה נטו

2. תפוקת BTU – כמו בכל מכשיר יש נתון שקובע המון

3. מה חשוב ברשת הצליה שלנו ואיך מתחזקים אותה

4. כמות מבערים וסוג המבערים

5. מימה הוא בנוי? ומה עדיף אם יש תקציב נכון

6. כמה נוח להשתמש במנגל שלנו

7. מחיר , אחריות, וחוות דעת 

ממדי הגריל שלנו ומשטח הצלייה נטו

ללקוח הישראלי יש עין גדולה בכל הנוגע לקניות, לפעמים אנחנו קונים מוצר משודרג שלאוו דווקא אנחנו צריכים אלא כי אנחנו פשוט רוצים את הטוב ביותר.
לכם חשוב קודם כל להבין היכן אנחנו ממקמים את הגריל שלנו, כמה מקום יש לנו, וכמות המזון שאנחנו רוצים להכין בבת אחת.

 גרילים מסוימים שכוללים אזורי עבודה ואחסון נוספים, או מבערים צדיים, לצד משטח הצלייה העיקרי. כמו כן, אם תרצו לנייד את הגריל, מובן שתצטרכו לבחור מכשיר קטן וקל יחסית, ישנם גרילים ניידים שמתאימים בדיוק לצורך הזה.

כפפות עור לצלייה

גודל משטח הצלייה: גודל משטח הצלייה נמסר במידות אורך-רוחב או נמדד בס"מ רבועים (סמ"ר – אורך כפול רוחב). לצליית מזון ל-4 עד 6 סועדים יתאים  גריל בעל משטח צלייה של כ-1500 סמ"ר. אבל אם בכוונתכם להאכיל מספר גדול יותר של סועדים,  או שאתם מארחים הרבה ולעיתים קרובות בחרו משטח צלייה גדול יותר, קח גם תוכלו  להכין סוגי בשר שונים ולחלק את משטח הצליה שלכם למגוון רחב של בשרים, ירקות וכו'.אחרי הכל תמיד טוב שיש אקסטרא ספייס למי שיכול להרשות לעצמו.

2 תפוקת BTU – כמו בכל מכשיר יש נתון שקובע המון

זהו נתון הנגזר מגודל משטח הצלייה שבחרתם, שככל שהוא גגדול יותר כך תצטרכו תפוקה גדולה יותר, על מנת לספק טמפרטורת צלייה אחידה וגבוהה.
במרבית הדגמים הטובים והנבחרים שתמצאו תפוקת הBTU תהיה תואמת באופן מושלם למשטח הצלייה, אך במידה והלכתם על חברה פחות מוכרת עדיף שתבדקו בעצמכם האם יש התאמה, ולא להאמין לכל פלאייר שמתהדר בנתוני תפוקה גבוהים אך לא יחסיים למוצר העומד לפניכם. 

-alt-

3 מה חשוב ברשת הצליה שלנו ואיך מתחזקים אותה

כדאי לכם להקשיב טוב לשורה הבאה, הרשת היא מרכיב חשוב לקבלת תוצאות טובות לאורך זמן , ועל כך יש לבחור איכות חומר טובה ולהקפיד על ניקיון טוב.

בחרו רשת גריל מסיבית המורכבת מפסים עבים אוגרי-חום עם מרווחים צרים. בנוסף, שימו לב לחומר שממנו עשויה הרשת.

ברזל יצוק: רשת מסיבית מברזל יצוק שומרת על הטמפרטורה, מעניקה פיזור חום אחיד והיא בעלת עמידות גבוהה. החיסרון של רשת כזאת היא נטייתה להחליד, דבר המחייב תחזוקה שוטפת למניעת התופעה.

ברזל יצוק מצופה אמייל או חרסינה: רשת העשויה ברזל יצוק מצופה אמייל שומרת היטב על הטמפרטורה הרצויה, היא קלה לניקוי ולתחזוקה, אינה מחלידה ובעלת עמידות גבוהה. רשת כזאת יקרה יותר, אך משתלמת בטווח הרחוק.

נירוסטה: רשת נירוסטה היא חזקה ועמידה מאוד ואינה מחלידה, אבל נוטה להדבקה של המזון שמונח עליה.

בנוסף לרשת הצלייה המרכזית, בחלק מהדגמים יש רשת מוגבהת נוספת, המשמשת לשמירה על החום של המזון המוכן, לחימום פיתות וכדומה.

לדגמים מסוימים מצורפת גם פלטת צלייה שטוחה (פלאנצ'ה), כזו המשמשת למאכלים דוגמת מעורב ירושלמי. פלטה כזאת ניתנת לרכישה בנפרד.

מטבחי חוץ בניה אישית החצר האחורית
מטבחי חוץ בניה אישית

4. כמות מבערים וסוג המבערים

בבחירת מבערים יש לשים לב למספר המבערים, המבנה שלהם והחומר שממנו הם עשויים.

מספר המבערים: כל עוד לא מדובר בגריל קטן, רצוי תמיד לבחור גריל בעל שני מבערים נפרדים לפחות (לא כולל מבערים צדיים). כך, לצלייה במקביל של סוגי מזון שונים תוכלו לקבוע עוצמת להבה מתאימה לכל סוג. לדוגמה, מבער אחד שאותו תכוונו לעוצמה גבוהה לצליית סטייקים, ומבער שני לצלייה בעוצמה נמוכה יותר למוצרי מזון עדינים יותר, כמו ירקות, נקניקיות, נתחי עוף ודג.

בנוסף, במידה שתרצו לצלות כמות קטנה יחסית של מזון, תוכלו להפעיל מבער אחד בלבד במקום להלהיט את כל שטח הצלייה ולבזבז גז לשווא.

מבנה המבערים: על פי רוב, המבערים מסודרים בצורה אנכית (מימין לשמאל, המוכרים גם בשם "השיטה האוסטרלית") או בצורה אופקית (מהחזית פנימה). למרות שלא ניתן לקבוע חד-משמעית איזה מבנה עדיף, כשמדובר בהפעלה סלקטיבית של המבערים, אנחנו מוצאים את המבנה האנכי הגיוני יותר ונוח יותר לשימוש מהסידור המקבילי.

מבערים צדיים: דגמים מסוימים של גרילים מציעים מבערים צדיים, בנוסף למבערים הראשיים שמתחת לרשת הצלייה המרכזית. מבערים כאלה עשויים להיות שימושיים ולשפר את נוחות השימוש בגריל, אבל גובים את מחירם, ולא רק בהוצאה הנוספת הכרוכה ברכישתו של דגם כזה. מבער צדי בא על חשבון משטח עבודה ואחסון. על כן, שקלו היטב אם נחוץ לכם מבער צדי לפני שאתם בוחרים בגריל המתאים.

החומר ממנו עשויים המבערים: המבערים בגרילים עשויים סוגים שונים של חומרים או שילוב שלהם. החומר העמיד והמומלץ ביותר הוא אלומניום, כזה שיחזיק מעמד לאורך זמן וגם יעמוד בכבוד בשימוש אינטסיבי.

-alt-

5. מימה הוא בנוי? ומה עדיף אם יש תקציב נכון

גריל גז בנוי כיחידה שלמה המורכבת מחומרים שונים – פח, עץ, אלומיניום, נירוסטה או שילוב שלהם. מאחר שמדובר בהשקעה לא קטנה, ולטווח ארוך בדרך כלל, מומלץ לבחור גריל עמיד ככל שתוכלו להרשות לעצמכם. זכרו שהגריל שלכם חשוף למזג אוויר משתנה ושאר מפגעים פוטנציאלים.

מבין כל החומרים שמהם מורכב הגריל, מעטפת מנירוסטה תבטיח לכם גריל גז בעל אורך חיים ממושך למדי. גם אם יועם זוהרה הראשוני והנוצץ של הנירוסטה, כזה שיחייב טיפוח וצחצוח לשמירת המראה הרענן והבוהק האופייני לה, מעטפת נירוסטה עמידה לאין שיעור משאר החומרים. כן, גריל מנירוסטה יקר יותר, אבל משתלם לאורך זמן.

6. כמה נוח להשתמש במנגל שלנו

גריל גז טוב אמור לספק חוויית עשייה מהנה ומספקת. כדי שתוכלו ליהנות מהתהליך, הקפידו להתאים את הגריל לצרכים שלכם, אל תוותרו על מפגש בלתי אמצעי עם הגריל המיועד בחנות ושימו לב לפרמטרים הבאים:

מכסה ומד-טמפרטורה: מרבית דגמי הגרילים מצוידים במד טמפרטורה במכסה הסוגר על משטח הצלייה, שתפקידו להעניק מעטפת חום למזון המבושל בכל היקפו, ובכך להבטיח בישול אחיד ומהיר שלו. לצלייה של מוצרי מזון כמו חזה עוף, חלקי פנים, פילה דג, ירקות ונתחים קטנים של בשר וכדומה, אפשר להסתדר יפה גם בלעדיהם. אבל להכנה של נתחים גדולים ושלמים של בשר, עוף דגם וירקות – מומלץ להשתמש בהם. אמנם, הניסיון מלמד שמד-הטמפרטורה בדגמים רבים אינו מדויק ולא משקף את הטמפרטורה האמיתית של הגריל, אבל אחרי שתכירו את הגריל שלכם, תוכלו לדעת מהי הטמפרטורה המתאימה לטיפול הולם בסוגי מזון שונים.

הצתה: מומלץ לבחור בגריל בעל הצתה אלקטרונית, שהיא המהירה והנוחה ביותר.

מגש נוזלים/עודפים: מגש (או מגירה) לקליטת נוזלים ושומנים הוא חובה בגריל גז. חשוב שהמגש יהיה בעל דפנות גבוהות, שיהיה קל לשליפה ורצוי כזה העשוי מנירוסטה. מגש מנירוסטה עמיד יותר וקל יותר לניקוי.

אזורי עבודה ואחסון: הגרילים השונים, בעיקר הגדולים שבהם, מציעים מגוון אזורי עבודה ואחסון. בדגמים מסוימים המדפים מתקפלים ובכך תופסים פחות מקום כשאינם בשימוש.  בחנו מה מציעים הדגמים השונים והתאימו אותם לצרכים שלכם.

6. כמה נוח להשתמש במנגל שלנו

מחיר: מחירו של גריל גז מושפע מגודלו, ממספר משטחי הצלייה והמבערים שלו, מסוג החומרים שמהם עשויים חלקיו ומרכיביו ומפונקציות מיוחדות שקיימות בדגמים השונים.

טווח המחירים העיקר של גרילים נע בין כ-2,500 שקל ל-8,000 שקל.

אחריות: האחריות הניתנת לגריל מרמזת בדרך כלל על טיבו – ככל שהאחריות ארוכה יותר, סביר להניח שמדובר בגריל איכותי בעל עמידות גבוהה.

שימו לב שבחלק מהדגמים האחריות נחלקת לשניים: גוף הגריל והמבערים. רצוי לבחור גריל בעל אחריות של 3 שנים לפחות על המבערים ו-5 שנים או יותר על גוף הגריל. בכל מקרה, כאשר אין פירוט לגבי האחריות, בדקו היטב מה היא כוללת.

לכן המלצה שלנו העדיפו חברה מובילה, זה יבטיח לכם ראש שקט בכל הנוגע לתחזוקה מיותרת ותקלות עתידיות. 

בנוסף אל תחששו לשאול חברים על המנגל שהם רכשו, תתעניינו ותציפו את עצמכם בחוות דעת שיעשו לכם סדר בראש.

רוצים עזרה בבחירת המנגל? צרו איתנו קשר עכשיו טלפון: 04-8554644

רוצים לראות את הדגמים שלנו?
כנסו כאן!

שעות פתיחה

ניתן להגיע אלינו בימי א-ה
בין השעות 9:00-20:00, ימי ו’ 09:00- 15:00. 

פרטים נוספים ליצירת קשר: 

מייל: [email protected]

טלפון: 04-8554644

כתובת: רחוב החושן 2, קריית שמונה. 

×
×

עגלת קניות

עזרה מנציג
1
רוצה לדבר עם נציג?
החצר האחורית
היי 👋
צריכים עזרה?